Particulieren en Bedrijven

Advocatenkantoor Louise van der Veen werkt zowel voor particulieren als voor bedrijven. Het werkgebied is in principe heel Nederland; door onlinecontact kan ook gemakkelijk op langere afstand een gesprek of zitting gehouden worden.

Particulieren

Ik werk veel voor mensen van wie UWV de uitkering heeft geweigerd, ingetrokken of verlaagd. Dat kan gaan om Ziektewet, WIA, WAO of Wajong. Als UWV u een brief heeft gestuurd waar u het niet mee eens bent kunt u mij vrijblijvend bellen om te overleggen wat ik voor u kan doen. Dat kan ook als u niet zo’n hoog inkomen hebt want ik kan voor u een aanvraag doen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Meer informatie hierover vindt u op de pagina over de kosten. Op deze pagina vindt u ook meer over hoe het werkt als u een rechtsbijstandsverzekering hebt of als u de kosten zelf moet betalen.

Bedrijven

UWV neemt beslissingen die voor middelgrote en grote bedrijven flinke financiële gevolgen kunnen hebben. Bijvoorbeeld leidt toekenning van WIA-uitkering aan een ex-werknemer tot stijging van de premies. Als werkgever hebt u steeds de mogelijkheid om ook bezwaar in te dienen. Dat kan bijvoorbeeld ook als doel hebben dat de werknemer een IVA-uitkering krijgt.

Als u vragen hebt over een uitkeringskwestie van een werknemer of ex-werknemer dan kunt u mij altijd vrijblijvend bellen om te overleggen over wat er precies aan de hand is en wat u kunt doen om tegen een beslissing te protesteren.